zaterdag 24 juli 2010

Bronzen augurk is nieuw standbeeld in Moskou

De stad Moskou krijgt er opnieuw een vreemd standbeeld bij. Er komt namelijk een bronzen augurk. Het volgende eetbare standbeeld wordt een stuk kaas. Het plaatsen van vreemde standbeelden is in Rusland een rage geworden nu de laatste beelden van Stalin en Lenin uit het stadsbeeld verdwijnen.

Ook de stad Minusinsk is bezig aan het ontwerp voor een tomatenmonument en in Novgorod komt een beeld van een aardappel,omdat de groente miljoenen mensen redde van de hongersdood.

Momenteel zijn er in Moskou reeds peperkoeken huisjes te zien met suikerglazuren daken (zie foto)

In Rusland is een pratende hond ontdekt

De hond, een twee jaar oude Staffordshire terrier (zie foto), kan de namen van zijn baasjes uitspreken en vragen om eten. Dit meldt de Russische krant Komsomolskaya Pravda.
Volgens de eigenaar Vladimir Lyubaev begon zijn hond Yula toen hij nog maar een jaar oud was Vladimirs vrouw te roepen door "mama" te roepen. Als Yula honger had begon hij "eten mama" te roepen als Vladimirs vrouw er was, en "eten Roma" als Vladimirs zoon Roma er was.
Hoewel Russische kinderen moeite hebben met de letter "r", kon de hond Yula het al snel uitspreken, terwijl ze nog heel jong was, aldus Vladimir. Vladimir is benieuwd wat voor volzinnen zijn hond later nog zal kunnen uitspreken.
Journalisten zijn naar Kushnarenkovo in de republiek Bashkiria gegaan om te kijken of de hond echt kon praten. Het bleek volgens de journalisten echt waar te zijn, de hond kon praten.

Pfff das ook geen wereldnieuws, hier op de redactie zit een baas die kan blaffen !!!

Cola goed voor iets

Indische landbouwers besproeien hun katoen- en chilivelden met Coca-Cola om ze tegen insecten te beschermen. Ze beweren dat de frisdrank veel goedkoper is dan chemische pesticiden, en zeker even effectief.
Gotu Laxmaiah, een boer uit Ramakrishnapuram, was in de wolken met het resultaat. “De beestjes stierven wanneer ik er Coca-Cola op sprenkelde.” De man en zijn collega’s vinden de cola handiger om te gebruiken: het is gemakkelijker en veiliger om mee om te gaan, het is goedkoop en het moet niet aangelengd worden.
“Frisdranken reageren niet op dezelfde manier als pesticiden op groenten en fruit. Er is geen wetenschappelijke basis voor zulke beweringen, en Coca-Cola gebruiken om insecten te bestrijden heeft totaal geen effect,” liet een woordvoerder (zie foto) van Coca-Cola weten.

De Waarheid bestaat reeds van voor den Oorlog

Kijk maar

homoseksueel varken

Een Bulgaarse varkensfokker die dacht een goede slag te hebben geslagen door enige tijd terug een prijswinnende big te kopen voor z'n fokkerij, is van een koude kermis thuisgekomen. Volgens de boer bleek de -inmiddels volgroeide- big namelijk homoseksueel te zijn, en daardoor ongeschikt voor het fokken. De man daagde daarom de verkopende partij voor de rechter waar hij financiële compensatie eiste voor gedervde inkomsten.
De boer betoogde dat "het varken, naarmate het opgroeide tot een volwassen beer, alleen interesse had in de andere mannetjes (zie foto) en niet in de zeugen geïnteresseerd was." Om z'n betoog kracht bij te zetten had deze foto's mee genomen waarop te zien was dat het varken meerdere beren besprong en had hij ook een aantal buren als getuige opgeroepen.
Ook betoogde de man dat, toen eenmaal bekend was dat het varken homoseksueel was, hij het varken niet meer kon verkopen. Daarom heeft hij het dier uiteindelijk maar laten slachten.

Laura Viña.(zie foto) Het nichtje van prinses Maxima

En dan nu de streeploze foto van Laura Viña.(zie foto) Het nichtje van prinses Maxima dat naar Nederland komt om paal te dansen.
Het zal je nicht maar wezen zullen onze noorderburen denken, maar voor de voltallige redactie van De Waarheid mag ze er best wezen

Dienstmededeling
De voltallige redactie is momenteel afwezig tot 13u voor dringende gevallen zijn ze wel bereikbaar in de redactionele badkamer waar ze allen genieten van een koude maar noodzakelijke douche

Automobiliste zwaargewond door bevroren kalkoen

Een 44-jarige Amerikaanse automobiliste is levensgevaarlijk gewond geraakt door een diepvrieskalkoen (zie foto) die vanuit een tegemoetkomende auto door de voorruit van haar auto werd gegooid. Haar passagier wist het voertuig veilig naar de kant te sturen.
Het ongeval deed zich afgelopen zaterdag voor in Ronkonkoma, ongeveer tachtig kilometer ten oosten van New York op Long Island. De politie is op zoek naar een groep tieners die in een supermarkt niet ver daar vandaan een kalkoen van negen kilo hadden gekocht met een gestolen creditcard.

Reuzenskelet in Saudi Arabië

Van onze verslaggever ter plaatse
In het zuid-oosten van Saudi Arabië is zondag jl. alweer een menselijk skelet van enorme afmetingen gevonden. Het lichaam was zo lang, breed en sterk dat deze persoon met één hand een hele boom uit de grond kon trekken.
De Saudische legende van deze reuzen is al heel oud. Het verhaal gaat dat Allah alle reuzen heeft vernietigd, nadat ze zijn bevelen hadden genegeerd.
Het leger heeft de regio overgenomen, en afgezet. De Saudische regering houdt alles geheim, maar sommige helikopters namen foto's van de vindplaats..(zie foto)

Paaldanseres

De directie van De Waarheid doet er alles aan om het de redactie naar de zin te maken en er voor te zorgen dat ze niet meer naar De Vuilen Hoek bij Scheel Collette gaan maar hier blijven en artikels schrijven .
Geef nu zelf toe, de paaldanseres was misschien niet zo sexy als de 22-jarige Laura Divina het rondborstige wulpse nichtje van de Nederlandse Maxima maar was wel DUBBEL zo lief
Vind je ook niet (zie maar op de foto)

Flipper naast Mathilde

In het Nieuw-Zeelandse noordoostelijke kustgebied heeft een groep dolfijnen ervoor gezorgd dat vier Nieuw-Zeelandse zwemmers niet werden aangevallen door een grote witte haai. Gedurende veertig minuten lang zwommen de dieren in een cirkel rond de vier, zodat de haai hen niet kon bereiken.
De vier zwemmers waren voor een oefening van de reddingsbrigade in het water bezig, toen plotsklaps ineens de dolfijnen op hoge snelheid op hen afzwommen. De beesten dreven de vier vervolgens bijeen. "Ze duwden ons tegen elkaar aan door nauwe cirkels rond ons te zwemmen", zo vertelde Rob Howe, een van de zwemmers.
Deze opmerkelijke gebeurtenis, die het leven redde van de vier, vond ongeveer drie weken terug al plaats. De vier legden het voor aan een wetenschapper van de Universiteit van Auckland. Hij kon hen vertellen dat de reactie van de dolfijnen, die haaien in geval van dreiging ook wel aanvallen, normaal is. "Ze houden ervan de hulpelozen te helpen."

Schipper tegen mathilde

Een Kroatische man, die rustig in z'n zetel naar een actiefilm aan het kijken was, liet bijna het leven toen er opeens een schip door de livingmuur gevaren kwam.
Egon Selestrin, 23 jaar, kon z'n ogen niet geloven toen er een schip van zestig meter tot stilstand kwam in het huis van z'n ouders. Het gevaarte was aan het aanmeren in de dokken van het vissersdorpje Kukljica toen de kapitein het schip per ongeluk op volle snelheid liet varen, in plaats van stiller.
Het schip vloog door de haven en het strand, recht door het huis van de familie Selestrin. Egon Selestrin vluchtte onmiddelijk het huis uit nadat het schip zich door de muur had geboord. Net nadat de man de woning verlaten had, stortte alles in.
Selestrin reageerde verbouwereerd: "Ik zat rustig in de zetel. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de muur ineen zag zakken en het schip opeens verscheen. Gelukkig kon ik net op tijd naar buiten vluchten."

Niet te hard aanspannen aub

De Servische stropdassenontwerper Neven Vrgoc denkt een gat in de markt te hebben gevonden. De man, die op zijn website beweert Bill Clinton ( zie foto) en Jacques Chirac tot zijn klantenkring te rekenen, wil op korte termijn de zogenaamde penisdas lanceren. "Ik hoop nog voor Kerstmis een uitgebreide collectie penisdassen in de winkels te hebben liggen", laat Vrgoc weten.
"De dassen hebben een speciale vorm, en zijn niet bedoeld voor de mannelijke nek maar voor het mannelijk lid", vertelde de stropdassenmaker aan de Servische krant Glas Javnosti. Vrgoc hoopt dat mannen de das zullen kopen om verzorgd over te komen op een eerste date. Vrouwen zouden met de penisdas op gepaste wijze een partner kunnen bedanken voor een onvergetelijke seksbelevenis. "De klant krijgt bij de das een speciaal certificaat, waarop dames de prestaties van de drager van de das kunnen bijhouden", verklapt de ontwerper, wiens 'normale' stropdassen over de hele wereld verkocht worden.

Broodje kaas voor 21.500 euro verkocht

Een tien jaar oude geroosterde boterham met kaas met een hap eruit ( zie foto) is op de veilingsite eBay voor een bedrag van 21.500 euro van eigenaar verwisseld.

De vorige eigenaar, de Amerikaanse Diana Duyser, besloot de toast indertijd niet op te eten omdat ze er de beeltenis van Maria in herkende. De afgelopen tien jaar stond de in watten bewaarde kaas sandwich op het nachtkastje van Duyser. Al die tijd lachte het geluk de eigenares toe, zegt ze zelf. Toch besloot ze het kleinood te koop aan te bieden.

De nieuwe eigenaar is het in Florida gevestigde online-casinobedrijf GoldenPalace.com. Volgens woordvoerder Monty Kerr past het broodje kaas met Maria perfect in de huidige popcultuur. "We wilden het koste wat kost hebben." Naar verluidt vertoont de boterham nog geen spoortje van schimmel.

Meteoriet raakt 60 jarige vrouw

Een 60-jarige Britse vrouw, Pauline Aguss, is licht gewond geraakt toen zij werd getroffen door een meteoriet. Dit meldt de Britse Sun in de woensdageditie.
Mevrouw Aguss was bezig de was op te hangen in haar tuin in het graafschap Suffolk, in het oosten van Engeland, toen zij plotseling een felle pijn in haar arm voelde.
Haar man trof vervolgens in het gras een bruine metaalachtige steen aan ter grootte van een golfbal (zie foto).
Als de analyses bevestigen dat de steen uit de ruimte afkomstig is, zal mevrouw Aguss de eerste Brit zijn die ooit door een meteoriet werd getroffen. "Ik kon het niet geloven toen Jack de steen in het gras vond.
Ik was zo blij dat hij niet op mijn hoofd was terechtgekomen. Ik had wel dood kunnen zijn," aldus de vrouw tegenover de krant.

Sint eerste slachtoffer van Antwerpse Boerka-wet

De feestelijke intrede van Sinterklaas en zijn tientallen Zwarte Pieten in Antwerpen werd overschaduwd door een politie-interventie. Agenten hebben de Sint (zie foto) erop gewezen dat het verboden is om onherkenbaar rond te lopen in het openbaar. Volgens de politie is het de eerste keer dat er ingegrepen wordt sinds een pas ingevoerde politiecodex in Antwerpen verbiedt om zich in het openbaar te maskeren of zodanig te verkleden, dat men onherkenbaar blijft. De eerste keer krijgen de overtreders een gewone waarschuwing. Daar bleef het ook bij voor de Sint en zijn pieten. Indien de man uit Spanje nog eens betrapt wordt krijgt hij een boete

Themapark voor huisdieren en hun baasje komt in Hoboken

De vzw 'Patrache, a dog of Flanders', is van plan om een themapark voor huisdieren en hun baasjes te bouwen in het Antwerpse Hoboken , op de terreinen van de voormalige fabriek BM-Titan.
Het verhaal van de ´Hond van Vlaanderen´(zie foto) is vooral in Japan en Korea een groot succes. Hollywood maakte er zelfs een film over. Met het verhaal in het achterhoofd wil de vzw nu een attractiepark uitbouwen dat toegankelijk is voor huisdieren en hun baasjes.
Zo moet er een shoppingcenter komen voor het actieve huisdier, waar de baasjes de recentste hondenmode, boeiende lectuur, en de beste voeding kunnen kopen, een diervriendelijke reis boeken of een bioscoopje doen met hun dier erbij. Daarnaast worden demonstraties gegeven door de politie, herdershonden en hoevedieren die het nut van dieren in onze samenleving aantonen.
Er is verder een restaurant en een heuse pianobar gepland met een dierenmenu à la carte, een doorlopende tentoonstelling en een toneelvoorstelling van het verhaal van Nello en Patrache. De jongste hondjes kunnen zich nadien uitleven in de speeltuin. Wanneer het park er komt, is nog onduidelijk.

Hopelijk voor de honden komen er enkel Japanners en geen Koreanen (nvdr)

Opmerkzame vangst in weekendpark

Onze reporter ter plaatse kon de hand leggen op een ongewone foto van een ongewone vangst (zie foto) in een recreatiegebied van een bekend weekendpark waar we helaas de naam niet kunnen van vrijgeven.
Tijdens de jaarlijke vijveropkuis van het bekende weekendpark zag een van de werklieden plots een beweging in het water, bij nader onderzoek bleek het een Anaconda te zijn die in de vijver vertoefde, een bijgeroepen team van de nationale zoölogische vereniging kon de slang na een helse jacht vangen.
Blijkbaar was dit dier in de vijver gezet door een onnadenkende toerist die van het dier van af wilde omdat dit te groot werd voor zijn terrarium, dit moet een jaar of 20 geleden zijn gebeurd toen het dier een meter groot was ongeveer.
Dit kan ineens de talloze verdwijningen de laatste 10 jaar van diverse huisdieren verklaren.
De bevoegde instanties zijn nu op zoek naar de vroegere eigenaar van het dier

Jessica Glaria - Ook vere familie van Maxima

Deze foto willen we jullie zeker niet onthouden dit is namelijk Jessica Glaria, de aangetrouwde achterkleinnicht van de grootmoeder van Laura Vina die het nichtje is van de Nederlandse Maxima
Jessica Glaria komt paaldansen op het palingfestival van Erps Kwerps ter gelegenheid van het151 jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie St Cecilia
Allen daarheen
(meer info op de website van St Cecilia)

Laura Vina haar achterkant

Hier nog eentje van de bekende nicht van de Nederlandse Maxima, Laura Vina, dit voor ingeval jullie niet koetsen weten hoe ze eruit ziet.
In feite moesten we deze foto publiceren op uitdrukkelijk verzoek van de achterkleinzoon van de nicht van Georgette, Georgette is de kuisvrouw van de redactie die halve dagen komt werken om de twee dagen
(Dat laatste moest ik zeggen van Georgette voor de belastingen die altijd maar verminderen zonder dat het opvalt)

Ps Georgette is ook de aangetrouwde schoonnicht van Scheel Collette van De Vuilen Hoek

Wonderbaarlijke visvangst in Vossemere

Na de vangst van de geweldig grote Anaconda in een weekendpark waar we de naam niet van mochten bekendmaken is er nu een melding van een wonderbaarlijke visvangst in De Vossemeren, onderdeel van Centerparks

Rene van Poepelberghen uit het Nederlandse Gelderland was met zijn vrouw op midweek in hogergenoemd weekend park en besloot een lijntje te gaan uitgooien, na slechts een kwartiertje vangen sloeg hij al een geweldige vis aan de haak (zie foto)
Deze vangst komt net niet in aanmerking voor het Guinness Book of Records

De directie van Centerparks melde ons dat er plannen zijn om het weekendpark van naam te wijzigen, Vossemeren zal vanaf 1 januari 2011 door het leven gaan als Vissemeren

Poes van Gerda flink uit de kluiten gewassen

Zonet kon onze verslaggever terplaatse ons mededelen dat in Lommel alweer een reuzendier is gevonden, deze maal gaat het over Pluche een huiskat.
Op bijgaande foto (zie foto) kan je Pluche bewonderen, Pluche kwam in het gezin van Gerda Van Moere in lommel op een leeftijd van 7 weken en was toen zo groot als een normale kat.
Nu op een leeftijd van 5jaar en zeven maanden is de poes van Gerda een flink stuk groter dan een een doordeweekse kat met haar 1m35 en 34 kg
Momenteel word uitgezocht of er in de buurt nog meerdere reuzedieren te vinden zijn
Op de redactie is men al aan het speculeren of er een verband is tussen de reuzenvis in Vissemeren en de poes van Gerda
We houden U op de hoogte

Nog een geval van reuzengroei

Op onze redactie kwam net een melding binnen van Andre Crombergen een inwoner uit Mol, dat ook bij hem een geweldig groot poezebeest rondloopt (zie foto)
Molleke is wel degelijk meer dan een gewone huis tuin en keuken kat
Met haar 1m65 en 58 Kilo is ze volgens de redactie ook rijp voor het Guinness book
Na het lezen van ons artikel over Pluche de reuzenkat besloot Andre zich te melden op onze redactie waarvoor onze dank
Op de foto ze je zijn vrouw Marriette met Molleke

Bemande flitspalen

In loop van 2009 werden in Vlaanderen 46 flitspalen met roodlicht- of snelheidscamera's beschadigd tegenover 52 in de eerste 9 maanden (cijfer tot 17/9/2008) van 2008. De kostprijs om deze te herstellen bedroeg in 2008 102,3 miljoen euro en in de vermelde periode van 2007 155,3 miljoen euro.
Wegens de hoge reparatiekosten (een slordige 3 miljoen euro per camera!) zullen de onbemande camera’s vanaf januari 2011 worden bemand.

Blote Duitser

De politie in Maastricht heeft een 35-jarige Duitser opgepakt die afgelopen nacht vrouwelijke hotelgasten tijdens hun slaap heeft betast, zo liet de politie vandaag weten.
Een vrouw die in een Maastrichts hotel verbleef werd vannacht wakker van iemand die haar betastte. Toen haar vriend, die naast haar lag, het licht aandeed zag hij iemand over de vloer wegkruipen. Hij kwam direct in actie om de insluiper te grijpen, maar deze was hem net iets te snel af en wist te ontkomen.
Even later schrok een vrouw in een andere kamer wakker van een onbekende naakte man (zie foto) in haar bed. Ze rende hevig geschrokken haar kamer uit naar de receptie. Medewerkers van het hotel snelden vervolgens naar haar kamer en haalden de insluiper uit het bed.
De man is vastgehouden en later aan de politie overgedragen. Hoe de man aan de sleutels van de hotelkamers is gekomen is onduidelijk.

Geflest door ketchup

Een Indiase kolonel, die wegens 'heldhaftigheid' gelauwerd zou worden, heeft kans op een medaille en een hogere rang op de buik kunnen schrijven, nadat bleek dat hij z'n 'heldhaftig optreden' in scene had gezet.

Kolonel H.S. Kohli, die een artillery-regiment leidde in de opstandige regio Assam, presenteerde foto's van 'gevallen lichamen van vijandelijke strijders' als bewijs van z'n militaire acties. In werkelijkheid bleken dit gewone burgers die, besmeurd met veel ketchup (zie foto)hadden geposeerd voor de foto's.

De fraude kwam aan het licht, nadat de authoriteiten een onderzoek hadden ingesteld naar de 'militaire actie' van de kolonel. De man zal nu moeten voorkomen voor een militair tribunaal en mag vrezen voor een degradatie in rang en een schorsing tot maximaal vijf jaar.

Op het spoor van de reuzengroei

Onze dappere reporter ter plaatse piekerde zich suf wat over de gevallen van reuzengroei die met een regelmaat van de klok opduiken in de buurt van Mol en omstreken.
Om zijn onderzoek van de nodige documentatie te kunnen voorzien trok hij zaterdag naar de abdij van Affligem en sprak er met de bewoners.
Uit de gesprekken met de aanwezige monniken bleek dat nadat de abdij in 1580 door de aanhangers van Willem van Oranje verwoest werd en ze 27 jaar lang rondzwierven in ballingschap, een engel aan een van hen verscheen die hen beloofde dat de abdij nooit meer verwoest zou worden, van toen af waren er regelmatig berichten in de buurt van de abdij over grote huisdieren
Op de foto (zie foto) ziet U onze reporter ter plaatse in gesprek met Broeder Aloysius hoofd van de beveiliging van de abdij

Geslachtsoperatie brengt miljoenenerfenis in gevaar

Een Saoedische man (zie foto) die een geslachtsoperatie onderging, zit nu in het conservatieve koninkrijk Saoedi-Arabië met een erfenisprobleem. Als vrouw heeft hij maar recht op de helft van een grote som geld die hij erfde van zijn miljonair-vader. Ahmad veranderde zijn geslacht pas na de erfenis schrijft de krant Arab News vandaag.
De islamitische wet schrijft voor dat een vrouw slechts de helft mag erven van wat een man erft. Volgens de krant heeft de familie van de man een proces tegen hem aangespannen en vraagt ze de rechtbank om de erfenis opnieuw te verdelen.
Saoedi-Arabië past een strikte interpretatie van de islamitische wet toe en kent weinig rechten toe aan vrouwen. Zo is het vrouwen in het land niet toegestaan om een auto te besturen en moeten ze de toestemming van een mannelijk familielid vragen voor wettelijke zaken of om te mogen reizen.

Stevaert wil rooksignalen in Limburg

Stevaert wil opnieuw uitpakken met een populair initiatief, hij wil tegen het begin van het volgende jaar, op 1 januari 2011, er voor zorgen dat iedereen met iedereen kan communiceren ook de armste onder ons, om dit te verwezelijken wil Stevaert een heuse rooksignalen (zie foto) academie in Limburg.
Eerst op het niveau van het middelbaar onderwijs, later eventueel hoger onderwijs. Hij vraagt aan de ministers van Onderwijs en Cultuur om die mogelijkheid te onderzoeken.

Vrouw opgepakt met 20.000 € in haar oor

Een 19-jarige Congolese vrouw is vrijdag veroordeeld tot 45 dagen gevangenisstraf omdat ze op de luchthaven van Oslo was opgepakt met 20.000 euro in grote coupures in haar linkeroor.

De jonge vrouw, die een vlucht met bestemming Amsterdam moest nemen, werd veroordeeld voor 'onvrijwillige medeplichtigheid' in een geldsmokkel. Ze verklaarde aan de politie dat ze was ingegaan op de vraag van een man die ze op Facebook had leren kennen om het geld te transporteren.

Volgens de Noorse media komen dergelijke praktijken steeds vaker voor. In mei werd al een in Nederland wonende Nigeriaan opgepakt met 20.000 euro die verborgen zat in zijn neusgat.

Darth Vader pleegt bankoverval

Darth Vader, jeweetwel, de slechterik met dat zwaar astmaprobleem uit Star Wars heeft op Long Island, in de buurt van New York, een bank beroofd.(zie foto),

Luke Skywalker was niet in de buurt maar een getuige zag R2D2 zitten in de vluchtwagen.

donderdag 22 juli 2010

Pervert verkracht poedel

Een Zuid-Afrikaanse pervert vond het niet beter dan de poedel van zijn buren een beurt te geven, de 47-jarige Anthony Julies werd echter betrapt maar wou van geen ophouden weten, volgens hem had de hond alles uitgelokt en hem verleid door te lopen pronken.

Bron: Vandaag.be

dinsdag 20 juli 2010

Bejaarde heeft sex met hond

Een bijna bejaarde man uit het Amerikaanse Florida heeft zich vergrepen aan zijn huisdier. Hij kijkt nu mogelijk tegen een celstraf aan.
De hond van Armand M. Pacher (64) moest een operatie ondergaan. De eigenaar belde echter naar de dierenarts met de boodschap dat de ingreep uitgesteld moest worden; de man had immers seks gehad met zijn trouwe viervoeter en het beest moest daar nog van bekomen, hierop verwittigde de dierenarts de flikken. De hondenneuker riskeert tot vijf jaar cel.
Later vertelde hij dat hij slechts een grapje maakte, Fifike kon er anders niet mee lachen (zie foto)

Koffie onrein voor moslims

De duurste koffie ter wereld gaat mogelijk aan rijke Indonesische moslims voorbij. De koffie wordt gewonnen uit de uitwerpselen van de civetkat. Mogelijk is de koffie daarom onrein, zegt de Indonesische Ulema Raad (MUI), die om die reden een verbod overweegt.

De koffie, Kopi Luwak, wordt gewonnen uit koffiebessen die door civetkatten worden gegeten. De nachtdieren verteren alleen het vruchtvlees, de koffiebonen, fermenteren in hun maag. De uitgepoepte bonen worden vervolgens geroosterd.

De koffie wordt geprezen om zijn zachte smaak. Op internet wordt de koffie voor honderden euro's per kilo verkocht.Kopi Luwak wordt op diverse Indonesische eilanden geproduceerd, maar kan onder andere namen ook elders in Azië worden gevonden. Jaarlijks wordt slechts rond de 450 kilo verhandeld.

maandag 19 juli 2010

Aldi stelt futuristische conceptwagen voor


Zelden een vreemdere verschijning gezien in de autowereld dan de Aldi A0 QS. De auto is het geesteskind van Alexander Tiganova en wil niet het prototype auto van morgen, maar van overmorgen zijn.

De compacte en dynamische sportwagen is voorzien van een elektrische motor en een motor die op River Coke werkt, waardoor de wagen volledig hybride is.
Speciaal aan het futuristische karretje zijn de wielen die een speciaal rotatiesysteem hebben. Deze kunnen buigen zonder te bewegen over de verticale as.

De Aldi A0 QS heeft een lengte van 3,4 meter en zou de ultieme stadswagen van de toekomst moeten worden.

Het zal nog jaren duren voor het geesteskind van de Russische autodesigner op de markt zou kunnen verschijnen. Het grote publiek is nog lang niet klaar voor een auto die uit de verre toekomst lijkt gereden te zijn

zondag 18 juli 2010

Twee Poolse vrouwen voor rechter wegens topless zonnen

Twee jonge Poolse vrouwen zijn vandaag voor de rechter moeten verschijnen in de stad Szczecin omdat ze topless lagen te zonnen op het strand. In het erg katholieke Polen is de monokini nog niet ingeburgerd.
De twee vrouwen, van wie eentje model is, werden in mei opgepakt door een politiepatrouille. Na een eerste berisping weigerden ze het bovenstuk van hun badpak aan te trekken en een boete van 150 zloty (40 euro) te betalen. Daarom moesten ze voor de rechter verschijnen.

De zaak heeft voor hevige discussies gezorgd in de lokale media. Een eerste zitting, in september, moest worden uitgesteld omdat het aantal journalisten dat de zaak wilde bijwonen de capaciteit van de rechtszaal sterk oversteeg.

De twee vrouwen, van 26 en 28 jaar, hebben niet schuldig gepleit. Ze argumenteerden dat topless zonnen op dat strand niet expliciet verboden is.

Ze herinnerden de rechtbank er aan dat ze met hun daad niemand hebben gekwetst of beledigd. Integendeel, de mensen op het strand hebben hen verdedigd bij de politieagenten. De rechtbank van Szczecin zal zijn uitspraak doen op 7 november. De twee vrouwen riskeren een boete van 1.500 zloty (400 euro) elk.

Trein kan stilvallen als passagiers toilet doorspoelen

De passagiers op de trein tussen Borlänge en Gävle keken elkaar vreemd aan toen ze het volgende bericht hoorden: "Gelieve het toilet niet meer door te spoelen, dank u voor het begrip." Even later gingen ook alle toiletten op slot. De Zweden vroegen de kaartjesknipper om een woordje uitleg, schrijft de krant Arbetarbladet.

En wat bleek? Een compressor die het systeem van de noodrem in gang kon zetten was verbonden met de toiletten. "De kans bestaat dat als er doorgespoeld wordt, de noodrem in werking treedt", aldus technieker Mats Gustavsson van de spoormaatschappij Bergslagen.

Enorme borsten doen stof opwaaien in Ljubljana

Menig voorbijganger heeft zich al verslikt bij het aanschouwen van deze reclamepanelen die het straatbeeld van de Sloveens stad Ljubljana sieren. De enorme borsten die op de posters prijken maken geen reclame voor een of andere douchegel of voor borstvergroten.

De billboards maken daarentegen deel uit van de campagne om de 28e biënnale voor grafische kunsten aan te kondigen. Geslaagde campagne, durfen we zeggen.

Ontploffende borsten

De Britse overheid waarschuwt plastische chirurgen voor bepaalde borstimplantaten, vervaardigd in Frankrijk en wereldwijd verkocht, die twee keer meer kans op explosie lopen dan standaardprotheses. De meldt de Daily Express.

De implantaten kunnen scheuren en een toxische reactie veroorzaken. Er werd een niet toegelaten silliconengel gebruikt bij de productie ervan. 45.000 vrouwen over de hele wereld zouden een borstvergroting met deze implantaten ondergaan hebben. De verantwoordelijke Franse fabriek Poly Implant Prothese is inmiddels gesloten.